Zalando tuo kivijalkamyymälät verkkokauppaan

Lähde: Zalandon tiedote 14.10.2016

Zalandon ja saksalaisen Gaxsys-teknologiayrityksen yhteinen pilottihanke auttaa pieniä, paikallisia kauppoja laajentamaan asiakaskuntaansa tuomalla kivijalkamyymälöiden valikoiman Zalandon verkkokauppa-alustaan.

Vaikka verkkokauppa kasvaa Euroopassa jatkuvasti, leijonanosa tuotteista on edelleen saatavilla ainoastaan kivijalkamyymälöissä. Yhdistääkseen kivijalka- ja verkkokaupan Zalando tutkii erilaisia mahdollisuuksia ajatella vähittäiskauppaa uudella tavalla. Yhdessä Gaxsys-teknologiayrityksen kanssa Zalando pilotoi uusinta #IntegratedCommerce-ideaansa, joka auttaa paikallisia yrittäjiä laajentamaan asiakaskuntaansa tuomalla heidän valikoimansa osaksi Zalandon verkkokauppa-alustaa.

”Strategiamme perustuu verkkokauppa-alustana toimimiseen. Zalando kokeilee eri tapoja tehdä yhteistyötä sekä suurten brändien ja jälleenmyyjien että pienten paikallisten kivijalkamyymälöiden kanssa. Zalando voi olla ratkaisu pienten kivijalkamyymälöiden digitalisaatiohaasteisiin tarjoamalla uuden myyntikanavan ja rakentamalla sillan online- ja offline-kaupan välille”, sanoo Kenneth Melchior, Zalandon Pohjoismaiden johtaja.

Tulevaisuudessa shoppailu on asiakkaille saumaton kokemus riippumatta siitä, ovatko tuotteet tarjolla verkkokaupassa tai kivijalkamyymälässä. Nyt pienten paikallisten myymälöiden myynti voi kasvaa, kun he toimittavat Zalandon verkkokaupasta ostettuja tuotteita suoraan myymälästään asiakkaille. Pilottihanke on käynnissä Saksassa 10 eri paikallisen kivijalkamyymälän kanssa. Hanke on osa Zalandon visiota yhdistää ihmiset ja muoti ja olla strateginen kumppani brändeille ja jälleenmyyjille. Kenneth Melchiorin mukaan myös suomalaiset pienet erikoisliikkeet voisivat hyötyä Zalandon alustasta.

“Verkkokauppa kasvaa Suomessa nopeasti. Pienet kivijalkamyymälät ovat vaarassa jäädä kehityksestä jälkeen, sillä oman verkkokaupan pystyttäminen voi olla liian suuri investointi. Tämä pilottihanke tuo pienille yrityksille mahdollisuuden saada lisämyyntiä verkkokaupan kautta ilman suuria teknologiainvestointeja”, Melchior kertoo.

zalando