Vegaaneille omat kenkämallistot

KengätVege 2 (kopio)

Espanjalainen kenkävalmistaja El Naturalista tunnetaan voimakkaasta luontoinspiraatiosta, vihreistä valinnoista ja kestävän kehityksen huomioonottamisesta. Kevään 2015 vegaanimalleissa ei ole mitään eläinperäistä, ei päällismateriaaleissa, ei kenkien vuorimateriaaleissa, materiaalien käsittelyissä eikä viimeistelyissä – kengät ovat 100 % vegaaniset.

Kevään 2015 El Naturalistan vegaanimallit voidaan jakaa kahteen eri ryhmään. Toisen ryhmän kengät on valmistettu pääosin bambusta, toisen ryhmän päällismateriaalina on käytetty nahalta näyttävää mikrokuitu/puuvilla-sekoitemateriaalia.

 

BAMBOO

Ekologinen kasvikuitu, bambu tarjoaa hengittävyyttä, kosteuden sitovuutta ja luonnollisia anti-bakteerisia ominaisuuksia. Se on kuituna joustavaa, raikasta ja hypoallergeenista. Bambu-kasvi tuottaa 35 % enemmän happea, ja sitoo nelinkertaisesti hiilidioksidia kokoonsa nähden verrattuna muihin samankokoisiin kasveihin. Se myös kasvaa todella nopeasti ja auttaa siten hillitsemään metsien hävittämistä. Bambukuidun valmistusprosessi myös tarvitsee paljon vähemmän vettä kuin perinteisten kuitujen valmistus. Bamboo-malliston kengissä päällinen, vuori ja sisäpohjallinen on valmistettu bambusta. Mallien pohjamateriaalina on käytetty luonnonkumia tai kierrätettyä kumia.

VEGAN

Vegan-malliston jalkineissa ole jälkeääkään eläinperäisistä aineista. Päällinen on valmistettu nahalta näyttävästä, laadukkaasta materiaalista, joka on valmistettu mikrokuiduista ja puuvillasta. Malliston värit ovat päällismateriaalin ansiosta todella hehkuvan kirkkaat, ja värikartta tarjoaakin pinkkiä, punaista, sinistä, vihreää ja keltaista. Myös Vegan-kenkien pohjamateriaalina on käytetty joko luonnonkumia tai kierrätettyä kumia.