Uudesti muotoiltu Pomar-huopasaapas sai muotoilupalkinnon

Lähde: Polhem PR

Pomar vedenpitävä GORE-TEX® -huopasaapasmallisto sai 19.1.2017 Fennia Prize Honourable Mention -kunniamaininnan. Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä niin tuotteiden kuin palveluiden, liiketoimintaprosessien tai konseptien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Pomar halusi päivittää suomalaisen klassisen huopasaappaan tälle vuosituhannelle ja muuttuvan ilmaston vaatimuksiin hyödyntäen huopamateriaalien viimeaikaisen kehityksen ja pohjoismaisen muotoilun nosteen maailmalla.

Työssään teollisen mittakaavan suunnittelijana Pomar suunnittelusta vastaava Minna Peltomäki yhdistää ymmärryksen kuluttajien muuttuvista tarpeista, trendeistä ja materiaalien kehityksestä. Vedenpitävä ja hengittävä Pomar GORE-TEX® huopasaapas syntyi ratkaisuna kysymykseen kuinka uudistaa talvijalkine, hyödyntää huopamateriaalien tekninen kehitys ja suunnitella jalkine, joka vastaa käytettävyydeltään ja ilmeeltään kuluttajan odotuksiin.

Pomar_huopakollaasi
Minna Peltomäki tiimeineen suunnitteli muotokieleltään selkeän, kaikissa talven sääolosuhteissa toimivan ja liukkaalla pitävän talvijalkinekonseptin. Laadukkaiden materiaalien käyttö sekä kestävä selkeä muotoilu takaavat jalkineen pitkän käyttöiän ja siten se on ekologisesti järkevä valinta.

Suomalainen perheyritys Pomarfin Oy, yritys Pomar-jalkineiden takana, perustettiin Pomarkussa 1960. Tänään Pomarfin oy panostaa vahvasti tuotekehitykseen, muotoiluun, vientiin ja Pomar-brändin kehitykseen. Pomarfin on yksi harvoista valmistajista jotka yhä valmistavat jalkineensa Euroopassa. Vain kolme prosenttia maailman kengistä tehdään enää Euroopassa. Pomar-jalkineet valmistetaan omassa tehtaassa Viron Pärnussa yli sadan osaavan kengäntekijän voimin. Pomarfinille on tärkeää pitää kaikki toiminta lähellä voidakseen olla vastuullinen työnantaja ja valmistaja. Läheltä yritys voi myös palvella asiakkaitaan joustavasti ja tehokkaasti välttäen samalla pitkien rahtiketjujen haitalliset vaikutukset ympäristölle.