Taito-Finlandia 2016 -voittaja on suunnittelija Terhi Pölkki

Julkaistu: 18.11.2016 klo 11:44

Julkaisija: Tampereen Messut

Koko käsi- ja taideteollisuusala on kokoontunut jo 21. kerran Tampereelle, kun Euroopan suurin alan tapahtuma Suomen Kädentaidot pyörähti jälleen käyntiin. Suomen Kädentaidot ja samanaikaisesti pidettävä Keräily-tapahtuma ovat koonneet yhteensä 799 näytteilleasettajaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Koko viikonlopun kestävään valon, värien ja ainutlaatuisen tunnelman kavalkadiin odotetaan noin 40 000 kävijää. Avajaisissa palkittiin osaajia: Taito-Finlandia-tunnustuksen sai kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki, Vuoden Artesaaniksi valittiin joensuulainen Karolina Talbonen ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2016 on Valona designin koivuvanerista laserleikattu Halo-ketjukoru.

Tapahtumakokonaisuudessa on yhteensä 799 näytteilleasettajaa, joista 663 on käsi- ja taideteollisuusalan toimijoita ja 95 Keräily-messujen näytteilleasettajia. Delin puolella näytteilleasettajia on 41. Alan ykköstapahtuma houkutteli Tampereelle viime vuonna ennätykselliset 43 831 kävijää.

Taito-Finlandia-voittaja Terhi Pölkki – suomalaista osaamista kansainvälisellä tasolla

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla. Tänä vuonna palkinnon saajiksi olivat ehdolla Latimeria Oy, Papu Design Oy, Puulon Oy ja Terhi Pölkki.Tunnustuksen saajan valitsi helsinkiläinen vaatesuunnittelija Katri Niskanen, joka luovutti palkinnon messujen avajaisissa kenkäsuunnittelija Terhi Pölkille.

– Terhi Pölkki -brändi erottuu tyylikkäällä ja hallitulla kokonaisuudella. Tuotteiden laatuun on panostettu hyvillä materiaaleilla ja viimeistellyllä työnjäljellä. Tyyli on omaleimainen ja tunnistettava, ja brändin visuaalinen ilme on hiottu, mikä lisää tuotteiden houkuttelevuutta. Terhi Pölkki edustaa ehdottomasti suomalaista osaamista kansainvälisellä tasolla, Niskanen toteaa perusteluissaan.

– Saan kiittää vuosien saatossa karttuneista taidoistani kaikkia minua kannustaneita ja tukeneita ihmisiä, kouluja, työnantajia, perhettä, mentoreita ja ystäviä. Taito-Finlandia 2016 kuuluukin myös kaikille heille, jotka ovat uskoneet unelmaani ja intohimooni ja kaikille, jotka ovat ostaneet suunnittelemiani kenkiä. Suunnittelijana voin ylpeänä viedä suomalaista muotoilua maailmalle säilyttäen eettisiä ja kestäviä arvoja tuotteiden laadun ja materiaalin kautta. Tästä on upea jatkaa matkaa eteenpäin, Terhi Pölkki summaa.