Pukeudu kuin mies

f533393d-ed6e-4625-a8c7-4eb3a7c74b2bKoulun, opiskelun tai työn jatkuessa syksyllä on hyvä päivittää tyyliään – tosin tämän kirjan lukemisen jälkeen sitä ei tarvitse enää koskaan tehdä uudelleen, sillä vaatekaappi on jo valmiiksi täynnä ajattomia pukineita, joita eri tavoin yhdistelemällä näyttää freesiltä vuoden jokaisena päivänä. Ajatuksella koottu ja hyvin hoidettu vaatekaappi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, sillä laadukkaat vaatteet ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä. Oikein valitut klassikot, toimivat yhdistelmät ja laadukkaat merkit riittävät pitkälle.
Pukeudu kuin mies kertoo, mitkä vaatteet jokainen mies tarvitsee vaatekaappiinsa. Asiantunteva, kaikenikäisille miehille sopiva opas neuvoo miten valita itselle sopivat vaatekappaleet, ja laatia tyylikäs, omannäköinen asukokonaisuus. Lisäksi opas kertoo esimerkiksi, milloin on syytä sijoittaa laatuun (täydellinen valkoinen kauluspaita), ja milloin on paikallaan säästää (kirpputorilta löytynyt maihinnousutakki). Entä kuinka valita oikein istuva pikkutakki, t-paita tai suorat housut? Voiko farkkupaitaa käyttää farkkujen kanssa? Kuinka pukeutua kesähäihin tai työhaastatteluun? Miten solmio solmitaan?

Muodista innostunut aviopari David Fung ja Yena Kim alkoivat luoda kokonaisuuksia miestenvaatteista. Malli puuttui, mutta paikkaaja löytyi läheltä: pariskunnan koira Bodhi on ilmiömäinen poseeraaja. Pariskunta perusti Mensweardog-blogin, jolla riittää niin tyylin kuin mallinkin ihailijoita.
Lisäksi kirjassa kerrotaan vinkit parhaista merkeistä ja ostopaikoista, vaatteiden oikeaoppiset hoito-ohjeet sekä niksit matkalaukun järkevään pakkaamiseen.

Kustantaja nemo, julkaistu 2015, suomentaja Sini Linteri, 160 sivua, sidottu. Ovh. 29,-