Pukeudu Kansallismuseo-kuosiin!

uudet-logolliset-museokauppatuotteet-2015-vinoKansallismuseo lanseeraa Helsinki Design Weekillä 3.-13.9.2015 uuden designer-malliston, joka on suunniteltu yhteistyössä Apparel & Loversin kanssa. Malliston suunnittelussa lähtökohtana on ollut Kansallismuseon uudistuminen, historian ja tämän päivän avoin vuoropuhelu ja Kansallismuseon 11 museokohteen ainutlaatuinen luonne.

Kansallismuseon designer-mallistossa rikotaan perinteinen käsitys oheistuotteista. ”Halusimme välttää perinteisissä logotuotteissa käytettyjä tekniikoita ja kehittää innovatiivisempi ja mielenkiintoisempi tapa tuoda brändi-ilme esille. Tuotteissa on hyödynnetty Kansallismuseon uutta tunnusta kuvituksenomaisesti. Tunnus kertoo Kansallismuseon roolista ikkunana menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen”, Mikael Neuvonen Kansallismuseon viestinnästä ja markkinoinnista kertoo. 

Suunnittelutyössä pidettiin tärkeänä, että tuotteita voi myös käyttää pelkästään esteettisenä, uniikkina ja laadukkaana designvaatteena ilman, että entuudestaan on vahvaa tunnesidettä Kansallismuseoon.

Apparel & Lovers sovelsi useita eri tekniikoita suunnitellessaan Kansallismuseon kuoseja ja printtejä. Applikoidussa unisex jätti t-paidassa Kansallismuseon logo on toteutettu nauha-applikaatiolla, kun taas tunikassa logo on printattu pääntien ympärille, ikään kuin kaulakoruksi.

”Kansallismuseon uusi tunnus tarjosi paljon mahdollisuuksia tuotteiden innovointiin. Mielenkiintoisella tavalla käytettynä tuotteissa se ylittää perinteisen logotuotteen rajan ja on monikäyttöisempi kuin perinteinen oheistuote,” kertoo tuotteiden suunnittelija Patrik Prusak.

Yhteisten brändituotteiden suunnittelun ohessa Kansallismuseon museokauppojen konseptia uudistetaan ja rakennetaan entistä vahvemmin museon profiilia korostaen. ”Kansallismuseon museoiden luonne, esineistö ja kokoelmat ovat ehtymätön voimavara ja innostaja suunnittelulle”, Neuvonen toteaa.   

Uusi designer-mallisto on nyt myynnissä Kansallismuseon museokaupoissa. Mallisto pitää sisällään applikoidun t-paidan, printti t-paidan, tunikan, sukat ja neliö kaulahuivin. Designer-mallisto täydentyy uusilla tuotteilla syksyn mittaan.