Pieni lasten kumisaappaiden valintaopas

Lähde: Nokian Jalkineet

Lasten kumisaappaiden valinta saattaa aiheuttaa päänvaivaa vanhemmille, sillä lapsen jalka kasvaa kovaa vauhtia. Aina uutta saapasta valitessa on aika mitata lapsen jalka ja varmistaa, että lapsen käytössä on oikean kokoinen saapas.

Lasten saappailla on monta tärkeää tehtävää: saappaat pitävät jalan lämpimänä, kestävät kovaa käyttöä ja tukevat kasvavaa jalkaa.

Nokian Jalkineiden lestimitoitus on kävelykenkien mitoitusta väljempi ja sisältää ns. villasukkavaran. Aikuisten kengässä tulee olla aina viiden millin käyntivara, sillä kävellessä varpaat liikkuvat eteenpäin. Lasten uusissa kengissä tulisi olla 5 mm:n käyntivaran lisäksi 5-10 mm kasvuvaraa.​

Leikki-ikäisen lapsen jalka kasvaa sysäyksittäin 2-3 kokonumeroa vuodessa, päiväkoti-ikäisen noin 2 numeroa ja kouluikäisen noin 1-2 kokonumeroa. ​Ei siis ihme, jos tuntuu vaikealta pysyä mukana tahdissa.

Nokian Jalkineilla on monipuolinen lasten saappaiden valikoima, josta löytyy useita eri mallisia ja värisiä kumppareita taaperoille ja kouluikäisille niin kesä-, talvi- kuin välikausikäyttöönkin.