Kansainvälinen Anna Lapsesi Pukea Sinut –Päivä perjantaina 21.04.2017

Perjantaina 21.04.2017 vietetään jo viidettä kertaa kansainvälistä Anna Lapsesi Pukea Sinut –Päivää.

Tapahtuman ideoija ja järjestäjä Lauri Salovaara toteaa tapahtuman vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten katukuvassa. “Viimeksi meitä oli jo n. 10 000 ilmoittanut kiinnostuksensa osallistua teemapäivään. Se on huikea luku, mutta toivon että jengi ja firmat haastavat toisiaan, jotta saataisiin mahdollisimman värikäs päivä aikaan”, Salovaara toteaa.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila: “Lapsen kuuleminen ja kuuntelu on erittäin tärkeä osa arkea ja se, että lapsi saa osallistua itsekin päätöksentekoon on osa oppimisprosessia. On mahtavaa saada olla taas mukana tässä iloisessa tapahtumassa.”

Kuvia toteutuneista asuvalinnoista pyydetään julkaisemaan tapahtuman Facebook-sivuilla www.facebook.com/annalapsesipukeasinut sekä Instagramissa tunnisteella #annalapsesipukeasinut.

Tausta

Lapsilla on mahtava mielikuvitus. Meillä aikuisilla se on rajoittuneempi johtuen kaiken maailman säännöistä mitä olemme mieleemme rakentaneet. Annetaan edes yhden päivän aikana lapsen mielikuvituksen päästä valloilleen ja sallitaan heidän pukea meidät haluamallaan tavalla.

Homma toimii seuraavasti: Pyydä lastasi valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut yhden päivän ajaksi. Näytät hänelle vaatekaapit mistä materiaalia löytyy. Ja kyllä, ne karvahatut ja uimakamppeet myös. Sitten kiität häntä loistavasta valinnasta ja lähdet töihin/kouluun/jonnekin ihmisten ilmoille.

Tapahtuma järjestetään huvin vuoksi, eikä siinä liiku raha. Suojelijana toimii Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.