FENDI ja Saga Furs tukevat nuoria suunnittelijakykyjä perinteisissä käsityötaidoissa: eettisesti tuotettu turkis kasvattaa rooliaan huippumuodissa

Lähde: Saga Furs. Julkaistu 10.10.2016.

10. lokakuuta 2016 – Italiainen muotitalo FENDI ja suomalainen Saga Furs ovat kehittäneet työharjoitteluohjelman inspiroidakseen nuoria muotisuunnittelun opiskelijoita hyödyntämään turkisten vetovoimaa ja edesauttaakseen perinteisten käsityötaitojen siirtämistä seuraavalle sukupolvelle. Nuoret kyvyt saavat ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa luovuuttaan turkismuodin parissa.

Kaksi johtavaa muotisuunnittelun oppilaitosta, Lontoossa toimiva London College of Fashion (LCF) ja Roomassa toimiva Accademia Costume & Moda (ACM) valittiin vetämään tätä ainutlaatuista ohjelmaa, jonka voittaja saa paikan FENDIn tavoitellussa työharjoitteluohjelmassa.

Aiemmin tänä vuonna kahdeksan kyseisissä oppilaitoksissa opiskelevaa Master of Arts -tutkinnon opiskelijaa vierailivat Saga Furs Design Centressä viikon intensiivisessä seminaarissa, jossa he oppivat käytännön taitoja turkisten parissa.

FENDI merkitsee luksusta, ainutlaatuista ammattitaitoa, uskaliasta luovuutta ja laatua. Tämä kilpailu tarjosi Saga Fursille oivan mahdollisuuden työskennellä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme kanssa. Samalla saimme inspiroida muotimaailman tulevia nuoria kykyjä Design Centressämme. Oli ilo huomata, miten nuoret muotisuunnittelijat ovat uudelleen innostuneet eettisesti tuotetun turkiksen hyödyntämisestä”, toteaa Saga Fursin liiketoimintajohtaja Tia Matthews.

Päästäkseen loppukilpailuun jokaisen muotoiluopiskelijan oli esiteltävä muotimallisto luonnoksina ja suunnitteluideoina. Tuomaristo valitsi kaksi loppukilpailijaa luovuuden ja käytettyjen tekniikoiden perusteella, ja mallistosta valitut tuotteet valmistettiin sekä Saga Fursin että FENDIn työpajoissa. 30. kesäkuuta FENDI valitsi kilpailun voittajaksi London College of Fashionin MA-tutkinnon opiskelijan, turkkilaisen Emel Bakicin. Valinta perustui turkisten, tekniikoiden, värien ja erityisten tyylien yhdistelmän korkeatasoiseen tutkimukseen.

”Nuorten kykyjen tukeminen on välttämätöntä sekä meidän kannaltamme että perinteisen valmistuksen osaamisen siirtämiseksi sukupolvelta toiselle. Odotamme innolla muotoiluopiskelijoiden innovatiivisten luomusten näkemistä ja voittajan tapaamista ateljeessamme”, FENDIn toimitusjohtaja Pietro Beccari sanoo.

Lisätiedot:

Tia Matthews, Fashion Business Director, p. 040 802 0878, tia.matthews@sagafurs.com

Saga Furs

Vuonna 1938 perustettu Saga Furs Oyj on saavuttanut mainetta täyden palvelun huutokauppatalona. Tarjoamme maailman monipuolisimman korkealaatuisten turkisnahkojen valikoiman. Nahat ovat peräisin eurooppalaisilta turkistiloilta, joiden toiminta on tarkkaan säädeltyä ja valvottua. Saga Fursin kansainvälinen tiimi asettaa turkisalan innovatiivisuuden ja kestävyyden trendit Saga® Mink-, Fox- ja Finnraccoon-tuotteilla.

 

FENDI

Adele ja Edoardo Fendi perustivat FENDI-muotitalon Roomassa vuonna 1925, jolloin avattiin ensimmäinen FENDI käsilaukku- ja turkismyymälä. FENDI saavutti nopeasti kansainvälistä huomiota eleganssillaan, ammattitaidollaan, innovatiivisuudellaan ja tyylikkyydellään. Vuonna 1965 alkanut yhteistyö Karl Lagerfeldin kanssa jatkuu tänäkin päivänä. Vuonna 1992 Silvia Venturini Fendistä tuli luova johtaja Karl Lagerfeldin seuraajana. Vuonna 1994 hän saa vastuualueekseen nahkatuotteet ja otti sen jälkeen johtoonsa lasten ja miesten pukimet. Vuonna 2000 LVMH Group osti FENDIn ja sai haltuunsa osake-enemmistön vuonna 2001. Nykyään FENDI tarkoittaa laatua, perinteitä, kokeiluja ja luovuutta.

 

London College of Fashion

London College of Fashion (UAL) on maailman johtava muotisuunnittelun, median ja liiketoiminnan oppilaitos. Olemme tarjonneet monipuolista muotialan koulutusta luoville kyvyille yli sadan vuoden ajan. Tarjoamme yli 70 alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa sekä 165 lyhyempää kurssia. Jokaisessa koulutusohjelmassamme kannustamme opiskelijoita tutkimaan mennyttä ja haastamaan tulevaa kekseliäillä ja vakuuttavilla ideoilla, jotka vastaavat sosiaalisten ja poliittisten suuntausten haasteisiin. Tarjoamme opiskelijoille taidot ja tilaisuuden – ja ennen kaikkea vapauden – ideoiden toteuttamiseen käytännössä.

 

Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda on tarjonnut yli 50 vuoden ajan muodin ja vaatesuunnittelun koulutusta ja aiheisiin liittyviä kursseja sekä alemmalla että ylemmällä korkeakoulutasolla. . Toimimme historiallisen Rooman keskustassa erityisestä syystä: muoti on kulttuuria. Vaatteet ja muoti muodostavat toimintamme peruspilarit, ja yhdistämme ne historiaan, teoriaan ja tutkimukseen. Painotamme kokeilunhalua, ammattitaitoa, muotoilua ja tuotteita. Accademiasta on valmistunut vuosien varrella useita maailmankuuluja taiteellisia johtajia kuten esimerkiksi Alessandro Michele. Uudet maisteritutkintomme heijastavat Genius Loci -ajatteluamme, sillä Rooma on Italian huippumuodin keskus. Kurssiemme ja projektiemme yhteistyökumppaneina on alan luksusbrändien huippuja.