Fashion in Helsinki esittelee Suomi-muodin kiinnostavimmat ilmiöt kansainvälisille ostajille ja medialle

Lähde: Fashion in Helsinki -organisaation tiedote 4.5.

Ensimmäistä kertaa toukokuussa järjestettävä Fashion in Helsinki -tapahtuma kokoaa alan kotimaiset ja kansainväliset vaikuttajat tutustumaan suomalaiseen muotiin. Laajin vain suomalaista muotia esittelevä tapahtuma järjestetään 13.20.5.2017 Helsingissä, jossa nostetaan esille tuoreimmat kotimaiset nimet ja erityisesti nuoret, nousevat kyvyt. Tapahtuman tavoitteena on vauhdittaa suomalaisen muodin kansainvälistymistä tarjoamalla kiinnostava katsaus suomalaiseen muotiin sekä esitellä alan vientiä ja kasvua edistävien toimijoiden tarjonta kattavana kokonaisuutena.

Suomalaisen muodin kysyntä maailmalla on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Myynti on kovassa nosteessa erityisesti Aasiassa, jossa muotiyritysten kansainvälistymistä tukeva Finpron Lifestyle Finland -ohjelma, Helsinki New -hanke ja Pre Helsinki ovat kukin järjestäneet myyntitapahtumia ja rakentaneet verkostoja.

Suomi-muoti herättää kiinnostusta skandinaavisen trendin aallossa, mutta siinä usein esiintyvä ilo ja välittömyys saavat sen erottumaan kilpailijoistaan.  Kotimaisia muotimerkkejä onkin nähty kuluvana vuonna merkittävissä kansainvälisissä muotijulkaisuissa, kuten Italian Voguessa, Kiinan Ellessä ja Korean Harper’s Bazaarissa. Suomalaista muotia on myös nähty niin Lady Gagan kuin Rihannankin päällä.

”Aalto-yliopiston nuoret muotilahjakkuudet ovat keränneet hienosti muita toimijoita ympärilleen. On ensiarvoista, että alan keskeiset toimijat panostavat yhdessä ja tuorein ottein kansainvälistymisen ja menestyksen vauhdittamiseksi. Fashion in Helsinki -tapahtuma on erinomainen avaus tämän toteuttamiseksi. Rohkealla, luovalla asenteella ja hyvällä yhteistyöllä uudistamme koko suomalaista muotialaa menestykseen!” toteaa Aalto-yliopiston muotitaiteen professori Pirjo Hirvonen.

Maailman parhaimpien muotikoulujen joukkoon viime vuonna valitun Aalto-yliopiston nuoret suunnittelijat jatkavat menestystään maailmalla. Tänä vuonna alan merkittävimmässä kansainvälisessä muotikilpailussa, Hyerès-festivaalilla, palkittiin Maria Korkeila Schiaparelli-erikoispalkinnolla, ja lisäksi helmikuussa tuli suomalaisille kolmoisvoitto Designers Nestissä.

Fashion in Helsinki kutsuu kotimaiset ja kansainväliset sisäänostajat, median edustajat, alan vaikuttajat ja yleisön tutustumaan suomalaiseen muotiin sen kotikentällä. Suomen laajin muotialan tapahtuma tarjoilee vahvan kattauksen kiinnostavaa sisältöä; näytöksiä, seminaareja, näyttelyitä ja muuta muotiin liittyvää ohjelmaa. Helsinki New Fashion -seminaarissa nähdään useita kansainvälisiä muodin ykkösnimiä, kuten Dries van Notenin Patrick Scallon, MSGM:n Massimo Giorgetti ja espanjalainen huippulupaus Alejandro Palomo. Pre Helsingin ohjelman kohokohtia puolestaan ovat Tuomas Merikosken luotsaama AALTO International, joka esittäytyy tapahtumaan varta vasten suunnitellulla capsule-mallistolla, sekä Kanye Westin Yeezy-brändille Los Angelesissa työskennelleen Sasu Kaupin uuden SSSU-brändin lanseeraus. Lisäksi Aalto-yliopiston Näytös17 tuo jälleen catwalkille huikean määrän uutta muotinäkemystä ja mallistoja.

Komea kattaus kansainvälisesti kiinnostavaa ohjelmaa

”Yksi avaintavoitteistamme on yhdistää kansainväliset sisäänostajat suomalaisiin muotimerkkeihin ja synnyttää kauppaa. Tähän tähdätään Team Finlandin järjestämässä Lifestyle Finland -showroomissa, joka esittelee suomalaista brändejä ostajille ja medialle”, Finpron Irma Patala kertoo.

Fashion in Helsinki tapahtumassa ovat mukana Aalto-yliopisto, Finpro, Helsinki New, Pre Helsinki, Suomen Tekstiili ja Muoti, Tekes ja Ulkoministeriö. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.fashioninhelsinki.com. Tunnelmia voi myös seurata Instagramissa @fashioninhelsinki.

Lisätietoja:

Pirjo Hirvonen, Aalto yliopisto, puh. 050 363 6011, pirjo.hirvonen@aalto.fi
Martta Louekari, Helsinki New, puh. 040 528 4818, martta@juni.fi
Maija Juutilainen, Pre Helsinki, puh. +49 1523 6362 447, maija@prehelsinki.com

Otteita Fashion in Helsinki -ohjelmasta 

Finpron Lifestyle Finland esittelee maanantaina 15.5. yli 20 suomalaista muotimerkkiä muun muassa Tokiosta ja Lontoosta saapuville kansainvälisille sisäänostajille ja medialle ammattilaisille suunnatussa Lifestyle Finland-showroomissa.

Helsinki New Fashion Seminar tuo tiistaina 16.5. Helsinkiin muodin alan PR:n, brändäyksen ja viestinnän kansainvälisiä huippunimiä. Seminaarissa esiintyvät mm. Dries van Notenin viestintäpäällikkö ja Maison Margielaa luotsannut Patrick Scallon, MSGM:n suunnittelija Massimo Giorgetti, espanjalainen huippulupaus Alejandro Palomo, Opening Ceremonyn kulttimaineeseen nostanut sisäänostaja Jesse Hudnutt, Louis Vuittonilla, Bvulgarilla ja Gucci Groupilla työskennellyt konsultti Mimma Viglezio ja British Fashion Councilin konsultti Barbara Grispini sekä kovassa nosteessa oleva valokuvaaja Coco Capitán.

Pre Helsinki “Prenaissance” @ EMMA tiistaina 16.5. − Huippusuunnittelijoiden elämyksellisessä muotinäytöksessä muoti keskustelee tilassa olevien teosten kanssa installaation ja performanssin muodossa. Pre Helsingin viidettä kertaa järjestettävä presentaatio, jossa tänä vuonna mukana ovat suunnittelijat Juslin Maunula, Hanne Jurmu, Ella Boucht ja uuden brändinsä “Self-Assembly” lanseeraava Matti Liimatainen, joka on luonut kansainvälistä uraa mm. BOY London ja KTZ -merkkien palveluksessa.

Aalto-yliopiston Näytös17 keskiviikkona 17.5. esittelee tänä vuonna parinkymmenen opiskelijan mallistoja. Aallon näytös on perinteisesti houkutellut kansainvälisiä headhuntereita, jotka rekrytoivat kiinnostavimmat suunnittelijat suoraan catwalkilta.

Tapahtuman kattava ohjelma löytyy osoitteessa www.fashioninhelsinki.com.