EMMA tuo muotia taidemuseoon

Lähde: EMMA – Espoon modernin taiteen museo

FOR FASHION’S SAKE 3.5.-3.9.2017

EMMA tuo pohjoismaista muotia taidemuseoon toukokuussa aukeavan For Fashion’s Sake (Muodin vuoksi) -näyttelyn myötä. Se esittelee 13 suunnittelijaa, joiden tuotantoon sisältyy radikaaleja, muodin rajoja taiteen suuntaan venyttäviä piirteitä. Näyttely ei kuitenkaan ole taidenäyttely, vaan edelläkäyvän designin näyttely, jossa merkittävässä roolissa on esillepano, näyttävyys ja vuorovaikutteisuus.

Näyttely rakentuu kolmentoista pohjoismaisen, aallon harjalla työskentelevän ja kansainvälistä läpimurtoa kurottavan tai jo sen tehneen nuoren muotisuunnittelijan tuotannosta.

Suunnittelijat

Islanti: Maria Jonsdottir (Staka), Anita Hirlekar
Ruotsi: Minna Palmqvist, Simon Ekrelius
Suomi: Hanne Jurmu & Anton Vartiainen, Maria Suomalainen, Satu Maaranen, Emilia Tikka, Irene Kostas (ONAR), sekä näyttelyn myötä kehittyvä muotiteos Justus K
Tanska: Maikel Tawadros, Tilde Bay Kristoffersen

EMMA rinnastaa muodin kuvataiteeseen, sillä taidemuseon näkökulmasta muodissa on kiinnostavaa sen selkeä yhteys taiteen kanssa. Monia suunnittelijoita inspiroi kuvataide ja taiteen tekemisen prosessit. Ensimmäiset suunnitelmat vaatteista hakevat usein innoitustaan taiteen tapaan uudenlaisesta ajattelusta, rajojen rikkomisesta, visuaalisen kerronnan tavoista.

Näyttelykeskus WeeGeen aulassa sijaitsevaan For Fashion’s Sake -näyttelyyn on vapaa pääsy. Muodin ja kuvataiteen välisiä rajapintoja esittävänäyttely on esillä 3.9.2017 asti.

Näyttelyn suunnittelussa on tehty yhteistyötä pohjoismaisten design- ja muotikeskuksien, alan korkeakoulujen, vahvimpana Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen, sekä muodin kentän toimijoiden kanssa.

ForFashionsSake illustration Laura Laine