MUOTI- ja URHEILUKAUPPA 2017 | Käyttö- ja kulutustavarakaupan suhdanteet 2017 -seminaari

21.9.2016  |  12:00 - 17:00  |  ILMOITTAUDU
Messukeskus, Messuaukio 1. Sisäänkäynti Hotelli Holiday Innin kautta.

Tapahtuman järjestävät STL, TMA ja UVT.

Jäsenhinta (Muotikaupan Liiton ja TMA:n jäsenille) 100 € | Normaalihinta 150 €

suhdanteet_2016_banneri_2

12.00 – 13.30 KAUPAN TULEVAISUUS

The future and transformation of the non-food products trade
Richard Cuthbertson | Senior Research Fellow and Research Director, Saïd Business School, University of Oxford
Mr. Cuthbertson is a leading expert in the development of consumer-facing companies and the convergence of online and in-store retailing. His interest in retail and service businesses focuses on the interactions between customers, technology and the firm, as well as their influence on society, culture, politics and global development. His research investigates not only the economic impact of rapid changes in how we buy products and services, but also the social implications of consumer buying behaviour.

Suomen tila 2017
Juhana Vartiainen | kansanedustaja
Vartiainen on työskennellyt Ruotsin ammattiliittojen taloustutkimuslaitoksen johtajana, Palkansaajien tutkimuslaitoksessa ja Helsingin yliopiston kansantaloustieteen laitoksella. Hän on tutkinut muun muassa talouskasvua, ammattiliittoja ja sukupuolten välisiä palkkaeroja. Ennen valintaansa eduskuntaan, Vartiainen toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajana.

RINNAKKAISSEMINAARIT:

14.00 – 17.00 MUOTI JA URHEILU 2017

Saako kuluttaminen uutta potkua vuonna 2017?
Pasi Sorjonen | ekonomisti, Nordea

Ovatko talvet katoamassa, voiko talventulon ennustaa?
Hilppa Grekow | yksikön päällikkö, Ilmatieteen laitos

Miksi muoti ja estetiikka kiinnostavat nykykuluttajaa?
Terhi-Anna Wilska | dekaani, Jyväskylän yliopisto

Alan myynnin kehitys
Velimatti Kankaanpää | toimitusjohtaja, Tekstiili- ja muotialat TMA ry

14.00 – 17.00 RAKENTAMINEN JA SISUSTUS 2017

Markkinoiden muuttuvat haasteet ja niihin vastaaminen
Erkki Järvinen | toimitusjohtaja, Tikkurila Oyj

Rakentamisen näkymät 2016-2017
Sami Pakarinen | pääekonomisti, RT

Myyntitilanne ja suhdannetiedustelun tulokset
Harri Fagerlund | toimitusjohtaja, Rasi ry

Muutos vähittäiskaupassa – Case Pohjoinen Värisilmä 50 v.
Matti Poikajärvi | toimitusjohtaja, Pohjoinen Värisilmä

ILMOITTAUTUMINEN

12.9.2016 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

OSALLISTUMISMAKSU

100 € (ei-jäseniltä 150 €).
Osallistumismaksu kattaa jaettavan materiaalin sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Ei ryhmäalennuksia.

PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään seitsemän päivää ennen seminaarin alkua. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50% osallistumismaksusta. Ilman ennakkoilmoitusta seminaarista pois jääneeltä perimme koko osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalla voi ilman lisäkustannuksia osallistua toinen henkilö.