100 vuotta muotikauppaa

14.10.2017  |  Klo 9:30 - 22:30  |  ILMOITTAUDU
Museokeskus Vapriikki, Tampellan alue, Alaverstaanraitti 5, PL 487, 33101 Tampere

Muotikaupan tulevaisuusseminaari ja iltajuhla

Jäsenhinnat:
Koko päivä 100 € | Vain seminaari 50 € | Vain iltajuhla 100 €

Muut kuin liiton jäsenet:
Koko päivä 200 € | Vain seminaari 75 € | Vain iltajuhla 150 €

Hintoihin lisätään alv 24 %.

100 vuotta muotikauppaa

Muotikaupan Liitto juhlistaa ensimmäistä vuosisataansa yhdessä itsenäisen Suomen kanssa. Juhlan kunniaksi järjestettävässä seminaarissa katse kääntyy muotikaupan tulevaisuuteen, jota valottavat huipputason puhujat. Iltatilaisuudessa juhlistamme suomalaista muotikauppaa monin tavoin sekä julkistamme upean muotikaupan historiikin.

Koko päivän juontaa tyylikonsultti, malli Maryam Razavi

Muotikaupan tulevaisuusseminaari klo 9:30 – 16:00

09:30 Ilmoittautuminen; aamukahvit tarjolla

10:00 Tervetulosanat ja Muotikaupan Liitto esittäytyy
Esko Leppäkorpi, toimitusjohtaja, Muotikaupan Liitto

10:15 Keynote: Herätys! Muotikaupan nykyhetki on digitaalinen ja globaali: Case IVALO
Matti Lamminsalo | toimitusjohtaja & maailmanvalloittaja | IVALO – muotisovellus
Muotikauppa on globaalissa kilpailussa ja yhä suurempi osa muodista myydään digitaalisesti. Pelkästään lokaatiolla tai hinnalla kilpailemalla ei nykymaailmassa pärjää – mitä seuraavaksi? Supersuositun IVALO -sovelluksen kehittäjä, toimitusjohtaja Matti Lamminsalo kertoo, mitä muotikaupan asiakas haluaa nyt ja tulevaisuudessa, sekä miten toiveisiin vastataan.
11:15 Keynote: Muoti muuttuu – miten ja miksi? Muodintutkimuksen professori avaa muodin syvällisempiä merkityksiä ja niiden liikettä
Annamari Vänskä | muodintutkimuksen professori, Aalto-yliopisto ja vieraileva professori, SCF – Shanghai College of Fashion and Innovation, Donghuan yliopisto, Shanghai, Kiina

12:15 Lounas

13:15 Keynote: Tulevaisuuksien muruja
Tero Helenius |
kaupallisen suunnittelun strategi, toimialahäirikkö ja startupyrittäjä
Kuluttajan kaikkisuuntaisuus murentaa kauppaa. Omnikanavaisuushuuma on pyyhkinyt toimialan yli. Kokemuksellisuuden väitetään olevan tulevaisuuden avain. Miten biometrisyys liittyy muotikauppaan? Millaisia ovat muotikaupan tulevaisuudet?

14:15 Verkostoitumistauko

14:45 Keynote:  Muotia maailmankaikkeudessa – Universumin tuntija ja tulevaisuuden tutkija valottaa huomisen yhteiskuntaa
Esko Valtaoja | Turun yliopiston tähtitieteen emeritusprofessori

15:45 Yhteenveto ja päätössanat

16:00 Seminaari päättyy

Iltajuhla: 100 vuotta muotikauppaa klo 17:30 ->

Ilmoittautuminen ja vastaanotto

18:00 Tervetulosanat – Esko Leppäkorpi, toimitusjohtaja, Muotikaupan Liitto

18:05 Juhlapuhe ja valtiovallan tervehdys

18:30 Illallinen

19:45 Muodin vuosikymmenet -kooste
HAMK:in muotoilun osaston opiskelijat

20:00 100 vuotta muotikauppaa -kirjan julkistus
Esko Leppäkorpi ja Pirkko Madetoja, historioitsija, Helsingin kaupunginmuseo

20:30 Juhlat jatkuvat vapaamuotoisina

Päivän tarjoilut sisältyvät hintaan.

Ohjelma täydentyy kokoajan – seuraa sivuamme!

Tero Helenius
Annamari Vänskä